Ösztöndíjak, juttatások

 
 
 
 
A pályázati adatlapok a "Letölthető nyomtatványok hallgatóknak" menüpontban elérhetők.
 
*Egyéb pályázati felhívások:
 
 
 

Ujvári János diplomadíj-pályázat

Tudomány Mindenkinek Hackathon

 

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024-es évfolyamába szeptember 15-től október 15-ig lehet pályázni az mkoprogram.hu weboldalon. Az MKÖ a 30. életévüket még be nem töltött, diplomás, magyar fiatalok karrierindító programja.

Az ösztöndíjprogramról

Az MKÖ a Kormány utánpótlás-képző, karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet. Az MKÖ a felvételt nyert 60 pályakezdő fiatal számára hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes fizetést, folyamatos mentori támogatást, valamint heti rendszerességgel szakmai és közéleti előadásokat, képzéseket, intézménylátogatásokat nyújt.

Az MKÖ 2024-es évfolyamának ösztöndíjasai mind a belföldi programszakasz, mind a külföldi programszakasz ideje alatt emelt összegű ösztöndíjat kapnak, amely adó- és járulékmentes:

az ösztöndíj összege belföldön havi 300 000 Ft

az ösztöndíj összege külföldön átlagosan havi 670 000 Ft

 

Az ösztöndíjprogram komponensei

A 2024. évi MKÖ két komponensből áll: az „A” komponensbe 40 fő, a „B” komponensbe 20 jelentkező kerülhet be a kiválasztási eljárás során.

Az „A” komponensbe felvételt nyert ösztöndíjasok hét hónapig egy hazai minisztériumban szereznek szakmai tapasztalatot, majd három hónapig Magyarország külképviseleti szerveinél, nagykövetségein, főkonzulátusain és nemzetközi szervezetek melletti állandó képviseleteknél dolgoznak. Az ösztöndíjprogram 2024. február 1-én kezdődik és november 30-án ér véget. Belföldön havi 300 000 Ft, külföldön átlagosan havi 670 000 Ft az ösztöndíjuk összege, amely adó- és járulékmentes.

A „B” komponens ösztöndíjasai számára négy hónapig tart a belföldi programszakasz, míg a külföldi programszakasz számukra hat hónapot ölel fel, amely az EU Tanácsának magyar elnökségét támogatva zajlik Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén, Brüsszelben. Az ösztöndíjprogram 2024. március 1-én kezdődik és december 31-én ér véget. Belföldön havi 300 000 Ft, külföldön havi 680 000 Ft az ösztöndíjuk összege, amely adó- és járulékmentes.

 

Pályázati feltételek

· a pályázat benyújtásakor be nem töltött 30. életév;

· magyar állampolgárság;

· cselekvőképesség;

· büntetlen előélet;

· „A” komponens esetén tárgyalóképes angol VAGY német VAGY francia nyelvtudás (államilag elismert, legalább B21 szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható);

· „B” komponens esetén tárgyalóképes angol (államilag elismert, legalább C1 szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább C1-es szintre honosítható);

· tárgyalóképes angol vagy német vagy francia nyelvtudás (államilag elismert, legalább B22 szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható);

· a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem áll fenn.

A pályázati felhívás és a gyakran ismételt kérdéseket tartalmazó dokumentum az MKÖ honlapján érhető el. A jelentkezési felület szeptember 15-én nyílik meg és október 15. 23.59-ig aktív. Felmerülő kérdés esetén az érdeklődők további tájékoztatást az mko@me.gov.hu címen tudnak kérni.

Folyamatos tájékoztatásért szíves figyelmedbe ajánljuk a hivatalos eseményünket a Facebookon: https://www.facebook.com/events/3542465799305925

 

További részletekért kövessék figyelemmel az MKÖ közösségi média felületeit: § Facebook § Instagram § LinkedIn § Youtube