A diákhitel-törlesztési moratórium meghosszabbításáról

 
Kedves Hallgató!

Tájékoztatunk arról, hogy a Diákhitel Központ 2021. június 30-ig meghosszabbítja az általános hiteltörlesztési moratóriumot.

A Diákhitel Központ a koronavírus okozta járványügyi helyzetre való tekintettel úgy határozott, hogy a 2020. március 19-én bevezetett általános hiteltörlesztési moratóriumot 2021. június 30-ig meghosszabbítja. A törlesztési moratórium kiterjed a már törlesztési szakban lévő és a 2021. I. féléve során törlesztési szakba kerülő ügyfelekre is valamennyi diákhitel-termék esetén.

A Diákhitel Központ döntése alapján a diákhitelek törlesztési kötelezettségének felfüggesztése 2021. január 1-jén automatikusan meghosszabbodik, ahhoz külön nyilatkozatot az ügyfeleknek nem kell tenniük. A meghosszabbított moratórium lejártáig a Diákhitel Központ a fennálló tartozásokra nem számol fel késedelmi kamatot, illetve nem mond fel nem teljesítő hitelszerződéseket.

A fennálló tőke- és kamattartozások önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthetők, a beérkező törlesztéseket a Diákhitel Központ erre vonatkozó külön kérelem nélkül ingyenes előtörlesztésként elszámolja. Az önkéntes törlesztések a moratórium ideje alatt bármikor egyoldalúan felfüggeszthetők.

További információért látogass el oldalunkra: https://bit.ly/2Itt1nF